مواد لازم :
آب |
4 الي 5 پيمانه |
پرتقال درشت |
6 عدد |
شیرین کننده رژیمی کاموَر |
2 پیمانه |
آب پرتقال |
1 پيمانه |
طرز تهيه :
براي تهيه مربای پرتقال از پرتقال های پوست كلفت و درشت بايد استفاده كرد . پوست پرتقال را با رنده كمي مي سائيم تا پوست صاف و باز شود، بعد يك دايره با قطر دو سانت از ته پرتقال عميق برش داده و در مي آوريم و با نوك كارد هسته هاي پرتقال را حتي المقدور خارج مي كنيم و پرتقال را مي شوئيم و در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب روي آن ريخته و مي جوشانيم و بعد پرتقال را در صافي مي ريزيم .
دوبار ديگر نيز پرتقال ها را به همين طريق مي جوشانيم , بطوريكه پوست پرتقال كاملاً نرم بشود , بعد در ظرف بزرگي آب مي ريزيم و پرتقالها را در آن مي اندازيم . دو الي سه روز بايد درآب سرد بماند. در اين مدت چندين بار آب پرتقال را عوض مي كنيم و هر دفعه پرتقال را در دست كمي فشار مي دهيم تا آب داخل پرتقال خارج شود . آب داخل پرتقال را مي چشيم ,هر وقت تلخ نبود پرتقال براي تهيه مربا آماده است .
آب و شیرین کننده را مخلوط نموده روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام آید . شربت را از صافي رد مي كنيم بعد پرتقال ها را درشربت مي اندازيم با حرارت ملايم مي گذاريم پرتقال ها بجوشند و شربت آن كاملاً قوام بياد. بعد آب پرتقال را اضافه مي كنيم و باز هم مي گذاريم پرتقال چند جوش بزند و شربت غليظ شود. توجه داشته باشيد وقتي پرتقال ها در حال جوشيدن است گاهي با پشت قاشق پرتقالها را كمي فشار مي دهيم تا شربت رقيق داخل آن خارج شود .
شربت اين مربا معمولاً بعد از يكي دو روز رقيق مي شود , بايد بعد از دو روز پرتقال ها را از شربت بيرون آورده ,شربت را دوباره چند جوش داده و بعد از غليظ شدن پرتقالها را در شربت مي اندازيم و در شيشه دهان گشاد و در دار محفوظ نگاه مي داريم. زمانيكه مربا را براي مصرف در ظرف مي گذاريم ته آنرا كه جدا كرده ايم روي پرتقالها مي گذاريم .